30.04.2024 14:00, autor: Věra Šimková, kategorie: Poutní zájezdy

Zájezd do Beskyd a na Turzovku nás posílil na těle i na duchu

Zájezd do Beskyd a na Turzovku nás posílil na těle i na duchu

Koncem dubna jsme navštívili s Veronikou Čepelkovou z Diecézního centra pro seniory a s o. Pavlem Rouskem Beskydy. Za krásného slunného počasí jsme si prošli Valašské muzeum v Rožnově pod Radhoštěm. 

Ubytovali jsme se v hotelu na Pustevnách. Další den jsme si vyšlápli na horu Radhošť na túru 10 km. Prohlédli jsme si malebné horské chalupy Maměnku a znovuobnovený Libušín od architekta Dušana Jurkoviče. Mnozí si večer ještě zaplavali v hotelovém bazénu. 

Návštěva poutního místa Turzovka v nás zanechala hluboké dojmy, zvláště naše společná modlitba. Nakoupili jsme si dárky pro naše drahé, cestou na hotel jsme se ještě zastavili v malebné obci Velké Karlovice. Leží v podhůří Javorníků a Beskyd v chráněné krajinné oblasti.

Poslední den jsme si prohlédli skokanský areál Jiřího Rašky ve Frenštátu pod Radhoštěm. Ve valašském poutním místě Zašová jsme slavili poslední mši svatou. Počasí bylo nádherné po celou dobu. Sníh, kterým nás hory přivítaly, nám zmizel před očima.

Povzbudivá slova o. Pavla v našich srdcích stále rezonují: „Duchovní cesta je jako cesta po hřebeni, stabilní cesta životem. Ježíši, buď se mnou... Je důležité žít přítomným okamžikem, neodcházet od Ježíše... Pojďte ke mně, všichni, kdo se lopotíte a jste obtíženi, a já vás občerstvím." (Mt 11,28) Ježíš nás zve: „Chybíš mi." „I ty mi chybíš, Ježíši."

A slova „naší" Veroniky: „Promítněme si, co nás ten den oslovilo. Co bylo pěkné. Před spaním si řekněme, co bylo nejhezčí. Zachovejme si radost a pokoj v srdci." (Flp 4,4)

Děkujeme ze srdce Diecéznímu centru pro seniory, CK Avetour, Dr. Veronice Čepelkové i Mons. Pavlu Rouskovi za krásnou pouť. Posílila nás na těle i na duchu. 

A díky i za nádhernou knihu "Po stopách apoštola Pavla", drahá Veroniko, kterou jsi nejen pro nás, seniory, sepsala a doplnila krásnými fotografiemi. Místy, které máme ve svých vzpomínkách.

Věra Šimková

 
 
Nahoru