23.07.2016 10:00 [sobota] - 23.07.2016 21:00 [sobota], zveřejněno: 14.07.2016, kategorie: Akce

15. Svatoanenské zahradní slavnosti v Žirči u Dvora Králové

15. Svatoanenské zahradní slavnosti v Žirči u Dvora Králové

Patnácté Svatoanenské zahradní slavnosti proběhnou v celém opraveném areálu Domova sv. Josefa v sobotu 23. července opět od 10. hodiny. Návštěvníci se mohou těšit na den plný kultury na třech scénách i na doprovodný program pro celou rodinu.

Pohodový den s bohatým programem pro celou rodinu v překrásném prostředí bývalého zámeckého parku areálu Domova sv. Josefa v Žirči u Dvora Králové n. L. Mimořádně se opět rozezní unikátní zvonkohra, možnost komentované prohlídky bylinkové zahrady, ochutnávka bylinných sirupů a likérů a mnoho jiného!

Svou účast přislíbili: folková skupina Kantoři, Česká bluegrassová kapela ze Dvora Králové Fámy, herec, zpěvák, muzikant a finalista X Facktoru Ondřej Ruml, herec a muzikant Martin Pisařík s kapelou Akustik, herečka Bára Hrzánová se skupinou Condurango, Sestry Chalupovy – taneční sdružení žen ze Skalice u Hradce Králové s Elegancí První republiky, pro děti zahraje LouTKA KaTKA z Miletína pohádku Dlouhý, Široký a Bystrozraký, potulné loutkové divadlo Já to jsem s Víťou Marčíkem ml. bude mít na repertoáru Eliščiny pohádky.

V kostele vystoupí zpěvačka a kytaristka Eva Henychová, Biblické písně Antonína Dvořáka v podání Martina Doležela proloží slovem herec Jan Kačer. Jaké by to byly Svatoanenské bez tradiční zvonkohry! Tu opět rozezní Prof. Václav Uhlíř.  Nebudou chybět poníci, skákací hrad, zvíře ze ZOO, workshop Ascarya, dřevěný kolotoč, malování na obličej, dětské tetování, ochutnávky sirupů a likérů, kafírna, vinotéka, nově otevřená kavárna U sv. Damiána aj. Plánujeme i komentované prohlídky domů sv. Josefa a sv. Damiána. Trh lidových řemesel bude doplněn o prezentaci chráněných dílen.

 

 

 

Zájezd do nádherného Tyrolska

 
Nahoru