07.04.2015, autor: Pomuckyseniorum.cz, kategorie: Ostatní

3 zdravotní pomůcky, které byste měli mít doma

Nejvíce náchylní k infarktu myokardu jsou muži nad 50 let a ženy starší 60 let. Co bychom měli dělat, abychom se tomuto vážnému onemocnění vyhnuli? Ověřte si, zda i vy děláte pro své zdraví maximum.

Sledování zdraví jako účinná prevence nejen infarktu Primář pardubické kardiologie Petr Vojtíšek říká, že před infarktem nás ochrání tři obyčejné věci: hlídat si krevní tlak, sledovat svou váhu a nekouřit. K dodržování prvních dvou zásad je vhodné mít doma:

• měřič krevního tlaku (tzv. tonometr),

• osobní digitální váhu.

Mezi nejprodávanější tonometry patří praktický TENSOVAL MOBIL

Mezi nejprodávanější tonometry patří praktický TENSOVAL MOBIL


Hlídejte si krevní tlak v pohodlí domova

 

Digitální tonometr je jednoduché zařízení s přehledným displejem, díky kterému si snadno ověříte výši svého tlaku. Zařízení vám obvykle ukáže i tepovou frekvenci. Tlakoměr se skládá z malé krabičky s displejem, na kterém uvidíte naměřené hodnoty, a z manžety pro nasazení. Kromě tonometrů na paži se prodávají také modely určené na zápěstí.

Proč je digitální váha lepší než klasická

Pro kontrolu své tělesné hmotnosti je vhodné používat digitální váhu. Části populace se totiž nedaří dosáhnout optimální hmotnosti. A pokud ano, tak pouze za cenu nekvalitního stravování.

Digitální váha oproti té klasické často umí zobrazit také podíl vody, tuků a svalů v těle. Snadno tak zjistíte, zda hubnete zdravě, nebo vaše tělo strádá či je příliš zavodněné.

Velmi přesná a cenově dostupná váha OMRON HN 286

Velmi přesná a cenově dostupná váha OMRON HN 286


K čemu se hodí infračervený teploměr

 

Důležitými ukazateli vašeho zdraví ale není jen tlak a váha. Tělesná teplota vás může zavčasu upozornit na to, že tělo bojuje s vážnou infekcí.

Možná jste se u svého doktora už setkali s infračerveným teploměrem, který změří teplotu na čele nebo v uchu za několik málo sekund. Tento rychlý a přesný přístroj je už běžně dostupný a oceníte u něj také to, že si obvykle pamatuje poslední naměřené hodnoty. Můžete tak pohodlně sledovat, jestli se váš stav lepší, nebo horší.

Infračervený teploměr THERMOVAL DUO SCAN

Infračervený teploměr THERMOVAL DUO SCAN


Kde sehnat tyto důležité pomocníky?

 

Podívejte se na www.pomuckyseniorum.cz a přesvědčte se, že vám žádný z těchto tří základních přístrojů pro sledování zdravotního stavu nechybí. Tím, že máte spolehlivé zdravotnické pomůcky po ruce, totiž hlídáte svůj zdravotní stav a zároveň snižujete míru stresu. Můžete totiž kdykoliv zkontrolovat sami sebe a být klidnější.

 

 

 

 

 
Nahoru