03.12.2013, autor: Lucie Cmarová, kategorie: Aktuality

Nové číslo časopisu Rodinný život

Nové číslo časopisu Rodinný život

Milí kolegové,
zanedlouho vyjde poslední letošní číslo časopisu Rodinný život. Tématem předvánočního čísla je „Rodina u stolu“. Posíláme Vám o něm podrobnou anotaci.  V prvním rozhovoru společně navštívíme rodinu, která žije v dřevěnici na Valašsku. Maminka Markéta, se kterou jsme rozhovor vedli, toho hodně stíhá doma, ale i ve své profesi. Dozvíte se od ní několik inspirujících podnětů pro svou rodinu, i zajímavý nápad k rodinnému štědrovečernímu stolu. Další rozhovor vám zprostředkuje zážitky maminky, která kloubí starost o děti s vlastním podnikáním. Paní Simona Chaloupková provozuje malý obchůdek s farmářskými produkty. Dozvíte se mimo jiné také to, proč a jak tento obchod vznikl a jak se pozná kvalitní potravina. S dětskou lékařkou Bohumilou Langrovou jsme mluvili o společném rodinném stolování. Dozvíte se také, na co klást důraz ve stravě dětí, či jak moc jídlo u dětí „řešit“ či „neřešit“. Z knihy Prof.Pavla Říčana „S dětmi chytře a moudře“ jsme vybrali úryvek s názvem „Výchova jídlem“. V novém časopisu nechybí také anketa. Dětí jsme se ptali na dvě otázky: "Dětem jsme položili dvě otázky: „Pomáháš doma v kuchyni?“ a „Co umíš vařit?“ V rubrice „Vztahy a výchova“ se v příspěvku Luboše Nágla dozvíte, proč muži nejí zeleninu a ženy mají rády sladké. V úryvku z knihy „Učíme děti zvládat úzkost, obavy a stres“ se dočtete o tom, jak dětem zajistit emocionální pohodu. Nechybí ani tradiční fejeton Magdaleny Strejčkové, tentokrát s názvem „Korýtko“ na krk a „knédl“ na talíř! V rámci Čtení na dobrou noc bude Malá tlustá víla s ko­courem Šroubováčkem léčit nastydlou rybičku. To, jestli patří pes ke stolu, se dočtete v článku Evy Muroňové, který je v rubrice Duchovní život. V tomto roce, který byl vyhlášen rokem víry, chceme přinášet inspiraci k „autorskému  následování“ všem manželům, rodinám. Přinášíme pokračování cyklu Manželství – cesta ke svatosti. Další díl je o italských manželech Sergiu a Domenice Bernardini. Vpříspěvku Advent našich předků se vrátíme do doby našich prababiček a pradědečků. Dozvíte se v něm například, jaký je původ adventního věnce či adventního kalendáře. P. Antonín Krasucki dětem přináší příběh o želvě Loudalce. Tentokrát už je to příběh poslední. Od nového roku se děti dočkají nových příběhů na pokračování. V receptech od Luboše Nágla najdete tipy na vánoční menu. Ani v tomto časopise nechybí informace na zajímavé akce Centra pro rodinný život a dalších organizací.

V příloze „Hry a soutěže“ najdete šablonu na výrobu starobylého adventního kalendáře pro děti. Jako poděkování za vaši přízeň jsme pro vás připravili malý vánoční dárek. Věříme, že vám udělá radost.  

Chtěli bychom vás upozornit na možnost předplacení dárkového předplatného jako vánočního dárku pro Vaše blízké a přátele. Darováním předplatného časopisu jim dáte dárek, který jim bude dělat radost po celý rok. Rádi Vám zdarma pošleme vánoční dárkový certifikát.

V roce 2014 se můžete těšit na tato témata:

„Nejmenší“ děti

Svatost a manželství

Rodina na cestách

Kněz v rodině

Děti v zahraničí

Jednotlivá čísla časopisu si můžete zakoupit v kterékoliv prodejně Karmelitánského nakladatelství (v Praze, Brně, Plzni, Boskovicích, Českých Budějovicích, Kostelním Vydří, Litoměřicích, Liberci. Jičíně, Hradci Králové, Ostravě, Olomouci, Velehradě, Karviné, Uherském Brodě a Zlíně), nebo také v prodejně sester Paulínek v Praze.

TIPY NA DOBRÉ PROŽITÍ ADVENTU v rodině, či ve společenství najdete od 20. listopadu 2013 na webových stránkách http://ctyri-tydny.webnode.cz/

Děkujeme, že jste našimi příznivci a věříme, že jimi zůstanete i v dalším roce. Přejeme vám požehnané vánoční svátky a vše dobré v roce 2014.

Vaše redakce časopisu Rodinný život

 

 

 

 

 
Nahoru