14.03.2017 [úterý] - 18.03.2017 [sobota], zveřejněno: 28.02.2017, kategorie: Akce

Pozvánky a nabídky z Centra pro rodinný život Olomouc

Pozvánky a nabídky z Centra pro rodinný život Olomouc

Olomoucké centrum pro rodinný život připravilo na rok 2017 mnoho zajímavých aktivit pro celou rodinu, včetně lidí seniorského věku. Aktuálně je v nabídce například setkání žen na cestě života či postní duchovní obnova pro muže a manžele. Objednat si můžete také nová skripta pro seniorská společenství.

Setkání žen na cestě života

Zveme ovdovělé, svobodné, vdané či rozvedené ženy na pravidelná setkání v Olomouci. Nabízíme bezpečný prostor, kde se každá žena může cítit přijímaná taková, jaká je. Setkání probíhají každé druhé úterý v měsíci. Nejbližší setkání se uskuteční 14. března 2017 s MUDr. Jitkou Krausovou, OV pod názvem „Žena a zdravé stárnutí“ ve farním domě (1. patro) u katedrály na Mlčochově ulici č. 7 od 16 hod.  Další setkání se uskuteční 11. dubna 2017 s Mgr. Danielem Soukupem, PhD. na téma „Výchova dětí a staré tradice“. Bližší informace: Marcela Řezníčková, 587 405 250-1, reznickova@arcibol.cz.

Postní duchovní obnova pro muže

Muže, manžele, otce zveme na jednodenní postní duchovní obnovu. Bude se konat 18. března 2017 v klášteře bratří kapucínů na Kapucínské ulici č.2 v Olomouci a povede jí P. Václav Vacek. Připravil si téma: „Dobrořečení jako životní styl“. Nebude chybět možnost přijmout svátost smíření, vrcholem bude slavení mše svaté. Příspěvek na režie a občerstvení je 60,- Kč; cena obědu je 40,- Kč (gulášová polévka s chlebem). Je třeba přihlásit se předem pomocí formuláře, který spolu s dalšími informacemi najdete na www.rodinnyzivot.cz. Kontaktní osoba: Peter Markovič, 587 405 293, e-mail: markovic@arcibol.cz, skype: peter.markovic.office.

Postní duchovní obnova pro manžele na Bouzově

Srdečně zveme manžele k postnímu celodennímu zastavení, které se uskuteční v sobotu 8. dubna 2017 od 9.00 do 16.00 hod. Tématem obnovy bude „Velikonoce v rodině“. Duchovní obnovou bude provázet P. ThLic. Jan Maria Norbert Hnátek OT. Program obsahuje tři bloky promluv, reflexi v páru, mši svatou (bude slavena v kapli sv. Alžběty přímo na krásném hradě Bouzov) a příležitost ke svátosti smíření. Promluvy si vyslechneme v sále obecního úřadu Bouzova. Bude zajištěn oběd i občerstvení. Obnovu pořádáme ve spolupráci s Centrem pro rodinu Kána Konice a správou hradu Bouzov. Nabízíme možnost hlídání dětí. Je třeba přihlásit se předem pomocí formuláře, který spolu s dalšími informacemi najdete na www.rodinnyzivot.cz. Kontaktní osoba: Josef Záboj, tel.: 587 405 292, e-mail: zaboj@arcibol.cz.

Skripta pro společenství rodin a seniorů

Společenstvím rodin, manželů a seniorů nabízíme nová skripta pod názvem „NAŠI NÁRODNÍ SVĚTCI“, která obsahují náměty pro deset setkání během kalendářního roku 2017 (bez letních prázdnin). Materiály nabízíme ke stažení na www.rodinnyzivot.cz (pdf: 3,48 MB), také budou k dispozici na Centru pro rodinný život. Rádi vám je zašleme vytištěné poštou (příspěvek 100 Kč) - můžete si je objednat na těchto kontaktech: Centrum pro rodinný život, Biskupské nám. 2, Olomouc.; tel.: 587 405 250, e-mail: rodina@arcibol.cz. Letos poprvé vydáváme skripta společně jak pro společenství rodin, tak i pro společenství seniorů. Jsme přesvědčeni, že v mnohém je jejich životní zkušenost společná a obě skupiny si v nich najdou to, co je bude oslovovat.

Podrobnější informace, případně přihlášky nebo plakátky akcí, setkání a aktivit, které připravujeme, najdete na našich webových stránkách: www.rodinnyzivot.cz.

 

 

 

Zájezd do nádherného Tyrolska

 
Nahoru