02.07.2015, kategorie: Aktuality

Představujeme novou knihu s názvem Spiritualita třetího věku

Představujeme novou knihu s názvem Spiritualita třetího věku

Kniha je souborem tří úvah francouzského jezuity o tom, co přináší poslední etapa lidského života a nad čím nás nutí se zamýšlet. Autor vychází jak z bohatých životních zkušeností, tak i z pohledu křesťanské víry. Proto se nezabývá jen životním bilancováním, ale odvažuje se mluvit otevřeně o posledních věcech člověka a životě po smrti.

Jde o přístupně napsanou publikaci, která osloví především seniory, ale s nimi i všechny ty, kteří je duchovně doprovázejí nebo jen lidsky sdílejí jejich hledání smyslu a naděje.

Autor knihy Henri Sanson SJ (1917–2010) byl jezuitský kněz, vědec a spisovatel. Rodina ze strany otce byla židovská, ze strany matky muslimská, proto se cítil doma stejně tak ve Francii jako v Alžírsku, kde strávil více než padesát let života. Roku 1940 vstoupil k jezuitům, doktorát z teologie získal obhájením disertace o svatém Janu od Kříže. Byl to velice vzdělaný člověk, věnoval se teologii, filosofii a sociologii, ale také srovnávací religionistice (problematice křesťanství a islámu). Léta pracoval v Národním centru pro vědecký výzkum (CNRS) ve Francii, napsal řadu knih a odborných studií, mnohé z oboru křesťanské spirituality.

Kniha je brožovaná, má 68 stran a její cena je 119,- Kč.

Objednat si ji můžete na stránkách Karmelitánského knihkupectví www.ikarmel.cz.

 

Zájezd do Medžugorje a k moři

 

 

 

 
Nahoru