20.06.2015 13:30 [sobota], zveřejněno: 19.06.2015 08:00, kategorie: Akce

Přijďte na koncert souboru Ludus musicus a podpořte dobrý projekt

Přijďte na koncert souboru Ludus musicus a podpořte dobrý projekt

Koncert vokálně instrumentálního souboru se uskuteční v sobotu 20. června 2015 od 13:30 v Hradci Králové v kostele Nanebevzetí Panny Marie na Velkém náměstí. Výtěžek bude věnován Charitě ČR na její humanitární projekty ve válkou postižených oblastech Sýrie.

Soubor Ludus musicus se věnuje interpretaci vážné hudby a realizaci jevištních hudebních děl. Tvoří jej jak studenti, studentky a absolventi hudebních škol, tak i již zkušení zpěváci a instrumentalisté. Dramaturgie se zaměřuje na díla středověká, renesanční, barokní. Velkou pozornost věnuje soubor i českým autorům – Antonín Dvořák, Leoš Janáček, Jakub Jan Ryba aj. Má i několik zcela ojedinělých programů, např. hudba antická, hudba čínská. Pro jednotlivá historická období používá kopií dobových nástrojů, kostýmů a odpovídající mobiliář.

Vstupné na koncert je dobrovolné. Výtěžek bude věnován Charitě ČR na její humanitární projekty ve válkou postižených oblastech Sýrie (více na http://svet.charita.cz/).

Koncert finančně podpořil europoslanec za KDU-ČSL Mgr. Tomáš Zdechovský.

V případě dotazů se můžete obrátit na pořadatele koncertu, kterým je Diecézní centrum pro seniory, tel.: 495 063 661, email: dcs@bihk.cz, web: www.simeon.cz nebo www.dcshk.cz

Foto: archiv souboru Ludus musicus


Zájezd do Medžugorje a k moři

 

 

 

 
Nahoru