23.01.2014, autor: Ing. Karel Voplakal, CSc., kategorie: Akce

Příjemný víkendový pobyt v Janských Lázních o loňském adventu

Příjemný víkendový pobyt v Janských Lázních o loňském adventu

V adventu minulého roku  (ve dnech 13. - 15. prosince) prožila skupinka deseti seniorů příjemný prodloužený víkend ve středisku Marianum v Janských Lázních - společně s otcem Janem Rybářem SJ a s Mgr. Veronikou Čepelkovou, vedoucí Diecézního centra pro seniory.

Díky oběma jmenovaným  jsme denně měli velice pozitivní a příjemné duchovní rozhovory - v jídelně i na klubovně - a mše svaté v kapli střediska Marianum; v neděli před odjezdem jsme se společně zúčastnili mše svaté ve velmi blízkém farním kostele.

Když jsme do Janských Lázní přijížděli, počasí nevypadalo zrovna jako v zimě, ale jak jsme se blížili k horám, podél silnice se objevovaly menší či větší vrstvičky sněhu. Janské Lázně však již byly zcela v zajetí zimy. Pro většinu z nás to bylo první letošní setkání se zimní idylou: kam oko dohlédlo, všude ležela hluboká vrstva sněhu; okolní lesy pod bělostnými nánosy vypadaly přímo pohádkově; celá krajina byla jakoby vystřižena  z Ladových zimních obrázků - a z protrhaných mraků místy občas zářila jasně modrá obloha.

Personál střediska Marianum nám pobyt zpříjemnil svou vstřícností a přátelským chováním a v neposlední řadě i velice chutnou stravou. Díky správci objektu jsme dokonce měli možnost využít příjemnou vířivkovou koupel.  

Někteří účastníci se vzájemně znali již od dřívějška, jiní se poznali a sblížili až tady; vyměňovali si zkušenosti a navázali společná přátelství. Všichni se shodli na tom, že tento pobyt v Marianu byl zlatým hřebem adventního období a příprav na vánoční svátky. Všichni vyjádřili svou vděčnost milé Veronice i Otci Rybářovi za tak hezké a užitečně prožité chvíle v krásném prostředí diecézního střediska Marianum.

Ing. Karel Voplakal, CSc.

 

 

 

 
Nahoru