03.06.2016, autor: Marie Šmídová, kategorie: Aktuality

Zájezd do Itálie v Roce milosrdenství na místa známá i ta, která se běžně nenavštěvují

Zájezd do Itálie v Roce milosrdenství na místa známá i ta, která se běžně nenavštěvují

Diecézní centrum pro seniory v Hradci Králové ve spolupráci s CK Avetour uspořádalo v termínu 17. – 25. 5. 2016 velmi pěkný zájezd do Itálie.

Nejdříve jsme se zastavili v poutním městečku Montichiari a hned další den byl očekávaný Řím. Zde jsme navštívili všechny čtyři papežské baziliky. Ve Vatikánu baziliku sv. Petra, dále Lateránskou baziliku a Svaté schody, baziliku Santa Maria Maggiore, i baziliku sv. Pavla za hradbami – vždyť jsme opět jeli po stopách sv. apoštola Pavla. Také jsme byli v bazilice sv. Petra v Řetězech a kostele Panny Marie Aracoli s Jezulátkem a hrobem sv. Heleny. V Římě jsme rovněž prošli Via Appia Antika a zhlédli katakomby sv. Kalixta.

Čtvrtý den jsme jeli na jih osmiproudou dálnicí za zpěvu a modlitby sv. růžence. První zastávka byla, a to bylo překvapení organizátorů navíc, v Cisterně Latina, kde jsme měli mši sv. v novém kostele a další zastávka v Apiově tržišti. Dvě místa, kde byl apoštol Pavel.

Dále jsme dojeli do nádherného kláštera Monte Casino. Následovala prohlídka Neapole a dalšího biblického místa Pozzuoli, kam připlul apoštol Pavel na své poslední cestě do Říma. Měli jsme také oddech a koupání v moři poblíž Neapole.

Posledním cílem naší pouti byla cesta za sv. Paterem Pio do San Giovanni Rotondo. Bylo to velmi krásné a hluboké zakončení naší pouti.

Díky Bohu za krásnou pouť!

Marie Šmídová

 
Fotogalerie Fotogalerie
Fotogalerie Poutně-poznávací zájezd do Itálie
Poutně-poznávací zájezd do Itálie

03.06.2016

Autor: VČ

Počet fotek ve fotogalerii: 73

Fotogalerie Zobrazit fotky Poutně-poznávací zájezd do Itálie

 

 

Zájezd do nádherného Tyrolska

 
Nahoru