29.09.2024, autor: Stanislava Mlatečková, kategorie: Poutní zájezdy

Naše putování do nádherného Tyrolska

Naše putování do nádherného Tyrolska

Začátkem září jsme s PhDr. Veronikou Čepelkovou z Diecézního centra pro seniory zavítali do rakouského Tyrolska. Duchovní doprovod zajistil Mons. Mgr. Jan Paseka, generální vikář královéhradecké diecéze.

Rakouská spolková země Tyrolsko leží v západní části země. Největším a hlavním městem je Insbruck, další například Kufstein, Lienz nebo Schwaz. Tyrolsko je hornatá oblast, prakticky celou zabírají Alpy. Oblast Tyrolska se rozděluje na dvě části, a to Severní Tyrolsko a menší Východní Tyrolsko.

Ubytovaní bylo zajištěno v odlehlém a krásném rodinném hotelu s venkovním bazénem blízko Auffachu. Je to malá vesnice na konci údolí Wildschönau, která žije především z turismu.

Byli jsme okouzleni malebnými usedlostmi se záplavou krásných muškátů a jiné květeny a perfektním pořádkem v Auffachu, Oberau a Niederau. Putovali jsme několik kilometrů po tyrolské svatojakubské cestě do mariánského poutního místa Mariastein, navštívili poutní kapli Maria von Guten Rat.  Dále jsme zhlédli muzeum dřeva v Auffachu, salaš, nakoupili vynikající sýry. Nemohu opomenout jezero Achensee, kouzelné městečko Rattenberg, překrásné výhledy z vrcholků a na vrcholky hor se spoustu udržovaných krásných kapliček.

Děkuji PhDr. Veronice Čepalkové a Mons. Mgr. Janu Pasekovi za krásné společenství, které pro nás poutníky vytvořili.

Stanislava Mlatečková

 
 
Nahoru