25.11.2024 [pondělí] - 30.11.2024 [sobota], zveřejněno: 11.09.2024, kategorie: Poutní zájezdy

Zveme vás na národní pouť do Říma s návštěvou dalších poutních míst Itálie

Zveme vás na národní pouť do Říma s návštěvou dalších poutních míst Itálie

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové zve seniory a další zájemce na speciální zájezd

Národní pouť do Říma s návštěvou San Giovanni Rotondo, Petrelciny, Monte Sant'Angelo, Bari, Cascie a Manoppella, bez nočních přejezdů!

 

Zveme vás na národní pouť do úchvatného Říma s návštěvou dalších pozoruhodných míst Itálie! Během bohatého programu nejprve prožijeme národní pouť v Římě a prozkoumáme jeho historické a křesťanské skvosty. Rovněž navštívíme další pozoruhodná poutní místa Itálie, jako jsou San Giovanni Rotondo, Pietrelcina (po stopách známého sv. Pátera Pia), Monte Sant'Angelo (nádherné poutní místo zjevení Sv. Michaela Archanděla), Bari (příjemné přímořské letovisko, hrob oblíbeného světce sv. Mikuláše), Cascia (poutní místo spjaté se sv. Ritou, svatou "nemožných věcí" a Manoppella (místo, kde je uctívána svatá Tvář Páně - pověstná Veroničina rouška). Odjezdy z několika míst ČR, mimořádná nabídka bez nočních přejezdů!

Termín: 26. 3. - 3. 4. 2025     

Cena: 23.500 Kč

Přihlášky: co nejdříve, nejpozději do 30. 11. 2024

V ceně je zahrnuto: autobusová doprava, celkem 8x ubytování (2x tranzitní ubytování se snídaní, 6x ubytování se snídaní v hotelu nebo poutním domě, z toho 3x v Římě v komfortním 4**** hotelu Best Western - https://www.bluhotelrome.it/, průvodce, duchovní doprovod

V ceně není zahrnuto: vstupy, jízdenky na metro a MHD v Římě, pojištění: a) cestovní pojištění + pojištění stornopoplatků (C20+CK2- navržená s ohledem na cenu zájezdu) 560 Kč/osoba nebo b) cestovní pojištění (B+CK2-) 360 Kč/osoba, místní poplatek - hradí se místě (bude upřesněno)

Program (je spojen s každodenní mší sv. - kromě prvního a posledního dne):

1. den (26. 3. středa): Odjezd ze Svitav, Litomyšle, Vysokého Mýta, Hradce Králové a Prahy ráno (případně dalších míst přímo na trase po předchozí domluvě), panoramatická jízda přes masiv Alp, příjezd na ubytování do oblasti Trenta.

2. den (27. 3. čtvrtek): Snídaně. Přesun do Cascia – v umbrijských kopcích ve střední Itálii stojí v městečku Cascia překrásná bazilika, do které denně putují stovky ba tisíce poutníků. Je tu pohřbena sv. Rita da Cascia. V Itálii je známá jako la santa degli impossibile, tedy "svatá nemožných věcí", a je patronkou všech, kdo se nacházejí v beznadějných situacích (kratší zastávka). Přesun do Říma, ubytování.

3. den (28. 3. pátek): Řím. Snídaně, v 9:15 hod. nejpozději být u baziliky sv. Klementa s hrobem sv. Cyrila - začátek naší pouti, poté slavnostní zahájení národní pouti v Římě společnou národní mší svatou v bazilice sv. Jana v Lateránu v 11:00  hod., Lateránská bazilika je považována za mateřský kostel katolického světa a je také sídlem papeže jako římského biskupa, latinský nápis na přední fasádě baziliky říká, že je to „matka a hlava“ všech kostelů města i světa, odpoledne Svaté schody (Scala Sancta) ve Svatyni svatých, po kterých přistupoval Ježíš k Pontskému Pilátovi v Jeruzalémě, bazilika Svatého Kříže - jeden z hlavních sedmi římských kostelů, kde jsou uchovávány v samostatných relikviářích části kříže, dva trny z trnové koruny, tabulka s čitelným nápisem NAZARENUS (nazývaná Titulus crucis) a jeden hřeb z kříže, kostel Santa Maria degli Angeli, v těsné blízkosti nádraží Termini, nocleh - Řím.

4. den (29. 3. sobota): Řím. Snídaně, program v bazilice sv. Petra ve Vatikánu společně s našimi pastýři - biskupy, kněžími a církví České republiky, společná modlitba u svatováclavského oltáře v bazilice a v kryptě u sochy sv. Anežky české, kterou Sv. otec František přijal ve Svatém roce Milosrdenství jako dar České republiky, dosud v jednání eventuální audience se Svatým otcem, po oficiálním ukončení programu, kdy národní mše svatá bude pravděpodobně odpoledne, možný přesun k Piazza Navona - nejslavnější barokní římské náměstí, které se nachází na místě původního Domiciánova antického stadionu z roku 79 př. Kr. a okolní budovy dodnes kopírují jeho tvar, Pantheon - starověký kruhový chrám v Římě, původně zasvěcený všem bohům a od roku 609 zasvěcený Panně Marii mučedníků (Santa Maria dei Martiri), patří k nejvýznamnějším a nejzachovalejším antickým chrámům a stavbám vůbec, Fontána di Trevi - symbol města a největší fontána Říma, voda do fontány přitéká z větší části podzemním kanálem Aqua Virgo, který nechal vybudovat Marcus Vipsanius Agrippa. Je zvykem, že lidé do fontány hází mince, aby se jim splnilo jejich přání. Fontána patří mezi nejnavštěvovanější místa v Římě. Byla proslavena především koupací scénou Marcella Mastroianniho a Anity Ekbergové ve filmu Sladký život, nocleh – Řím.

5. den (30. 3. neděle): Řím. Snídaně, dopoledne Bazilika svatého Pavla za hradbami (Basilica di San Paolo fuori le Mura), která je jednou ze čtyř římských papežských velkých bazilik a stojí nad údajným hrobem apoštola Pavla, vně městských hradeb, původně zde stával malý kostelík, který nechal postavit císař Konstantin I., nad arkádami mezi loděmi je umístěn známý a vzácný cyklus papežských portrétů, v případě časových možností ještě zavítáme do prostoru Fora Romanum a projdeme hlavní pasáž historického jádra města, hbitější poutníci mohou ještě vyběhnout nad Colosseum k bazilice sv, Petra v Řetězech (San Pietro in Vincoli), závěrečná národní mše svatá v bazilice Santa Maria Maggiore v 15:30 hod. - nejúchvatnější raně křesťanská bazilika v Římě, která se stala významným cílem poutníků z celého světa, zároveň se jedná o největší římský kostel zasvěcený Panně Marii, její sloupové trojlodí bylo součástí stavby již v 5. století, přesun do oblasti blízko Pietrelciny, nocleh.

6. den (31. 3. pondělí): Snídaně. Návštěva Pietrelciny, rodiště známého světce Patera Pia (sv. Pia z Pietrelciny). Přesun do přístavního města Bari na pobřeží Jaderského moře – návštěva kostela s ostatky oblíbeného světce Mikuláše. Ubytování v San Giovanni Rotonto.

7. den (1. 4. úterý): Snídaně. Pouť do Monte Sant'Angelo, nádherné poutní místo na vrcholu hory Gargano – místo zjevení Archanděla Michaela, odpoledne program v San Giovanni Rotonto, na místech, kde působil Padre Pio. Ubytování v San Giovanni Rotonto.

8. den (2. 3. středa): Snídaně. Odjezd do Manoppello – návštěva místa, kde je uctívána svatá Tvář Páně (Volto Santo). Podle tradice se jedná o pověstnou roušku Veroničinu, známou z pobožnosti křížové cesty (kratší zastávka), ubytování v oblasti Trento.

9. den (3. 4. čtvrtek): Po snídani odjezd do ČR, návrat ve večerních hodinách.

Přihlášky: Diecézní centrum pro seniory, Velké nám. 32, 500 03 Hradec Králové, tel.: 737 215 328, 734 435 360, e-mail: dcs@bihk.cz, www.simeon.cz

Neváhejte se přihlásit včas! Těšíme se na setkání s vámi!

Minimální počet účastníků: 40

 

 

 

Národní pouť Řím banner

 
Nahoru